Pikes Meadow


This project involved the extensive remodelling and extension to an existing residential dwelling to create an open plan ground floor living space which was supported by a gym, living room and other ancillary accommodation.

The ground floor layout involved the demolition of a relatively recent timber clad extension and its replacement with a single storey extension, which was in turn linked to an existing adjoining barn to create the impressive living room which takes advantage of the fantastic surrounding views. 

The first floor is similarly extended to provide a large master bedroom suite in addition to the three existing bedrooms. External materials were chosen to closely match the existing materials 

Base Architects were commissioned to provide a ‘concept to completion’ service from the initial design stage through to the building regulations, competitive tender and administration of the contract works during the construction phase onsite.

Project
Extension & Property Remodelling

Location
Grinshill

Status
Completed